Πρόγραμμα Προαγωγής Στοματικής Υγείας – (ΕΕΕΕΚ) Ν. Ευβοίας

Πρόγραμμα Προαγωγής Στοματικής Υγείας

Mάιος 2014

Στα πλαίσια προαγωγής της στοματικής υγείας και αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευβοίας (Ο.Σ.Ε) και της Προέδρου του Δρ. Αγγελικής Ι. Γερογιάννη την Παρασκευή 06/06/2014 επισκεφτήκαμε τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)  Ν. Ευβοίας, ένα δημόσιο σχολείο προεπαγγελματικής εκπαίδευσης μαθητών με ειδικές ανάγκες, καθώς και μαθητών με βαρύτερα προβλήματα ( εκ γενετής σύνδρομα, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή κα). Το σχολείο λειτουργεί από το 2005 και την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι εγγεγραμμένοι 47 μαθητές.

Η εξέταση των μαθητών έγινε από δυο εξειδικευμένους Παιδοδοντιάτρους τον Δρ. Eddy Φαρμάκη και τον Δρ. Στράτο Φλαμέ καθώς και από την πρόεδρο του Ο.Σ.Ε Δρ. Αγγελική Ι. Γερογιάννη.  Αρωγός στην εξέταση ήταν το “Χαμόγελο του Παιδιού” το οποίο διέθεσε την κινητή οδοντιατρική του μονάδα.

Πραγματοποιήθηκε διαγνωστική εξέταση 28 μαθητών και έγινε καταγραφή των αναγκών στοματικής τους υγιεινής προκειμένου να καταρτιστεί ενα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.

Στο τέλος της εξέτασης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντιατρικής και Ευζωίας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (HDO), ξεναγήθηκε στις αίθουσες του σχολείου και συνομίλησε με τον διευθυντή και τους καθηγητές για την ιδιαίτερη προσέγγιση και την αποτελεσματική οδοντιατρική φροντίδα που χρήζουν οι ασθενείς με ειδικές ανάγκες.